Door een onverwachte wending in zijn leven heeft Mike een eigen lifestyle ontwikkeld, de Vigor Lifestyle die staat voor Krachtig, Energiek en Ondernemend. 

Wat leuk dat je hier bent. En dat je interesse toont in de persoon achter Vigor Lifestyle. Mijn verhaal is niet bepaald dertien-in-een-dozijn, neem er gerust even de tijd voor ;)


Als kind was ik al in de ban van voetbal, op zich niet zo bijzonder voor een Nederlandse jongen. Dat ik op de prille leeftijd van twaalf jaar reeds als coach op het veld stond is minder vanzelfsprekend. Ik had van jongs af aan iets met lesgeven, trainen en vooral ook andere mensen inspireren. Voetbal is een sport waarbij je niet alleen bezig bent met teambuilding maar ook aandacht moet hebben voor het individu. Naast fysieke inspanning word je als voetballer ook mentaal flink belast.

 

Aan het CIOS in Heerenveen zou ik me doorontwikkelen, uiteindelijk heb ik vijf jaar als trainer gewerkt voor PEC Zwolle. Ik weet dat ik een aantal voetbalfans tegen de haren in zal strijken, maar mijn mooiste moment was een overwinning tegen Ajax … in Amsterdam! Om dit als relatief jonge voetbalcoach met PEC Zwolle mee te mogen maken is wel heel bijzonder. Als trainer en coach voelde ik me als een vis in het water. Samenwerken met voetballers, coaches,  fysiotherapeuten en artsen om de beste prestaties te behalen. Ik kon destijds niet weten dat ik nog veel meer contact zou hebben met medisch professionals…

 

Na verloop van tijd moest ik knopen doorhakken; doorgroeien in voetbal of een carrière switch maken? Hoewel coaching mijn lust en mijn leven was begon het gebrek aan transparantie en saamhorigheid binnen de topsport toch te wringen met mijn karakter. PEC Zwolle was de beste leerschool die ik me kon wensen, maar dit was niet mijn eindstation.

Mijn ouders waren reeds succesvolle ondernemers in de logistiek. Ik sloot me aan binnen het familiebedrijf en we zouden met recycling aan de slag gaan. Van afgedankte producten iets nieuws maken, dit bleek een prachtige uitdaging. De zaak liep goed, heel goed. Niet in de laatste plaats omdat ik behoorlijk competent ben als verkoper, al zeg ik het zelf. Toch was dat niet mijn intentie, ik vind het juist mooi dat afvalstoffen verwerkt kunnen worden tot grondstof voor nieuwe producten. In ons geval was dit papier. Door samen te werken met vooraanstaande ontwikkelaars in China bleek het mogelijk om de productie enorm op te schalen. Zo waren we binnen korte tijd een grote marktspeler binnen Europa. Maar wie hoog klimt kan diep vallen, soms meer letterlijk dan je zou hopen…

Het keerpunt in mijn leven

Door mijn jarenlange ervaring in de topsport had ik een lage bloeddruk en lage hartslag, dat hoort bij het vak. In combinatie met mijn enorme drive en veel zakenreizen sloeg het noodlot toe; ik verloor het bewustzijn en ik kwam verkeerd terecht. Ik zag lijkbleek, was buiten bewustzijn en de vloer kleur rood van het bloed toen ik wakker werd in de badkamer. Ik zal je de details besparen, maar aan het einde van de rit moest ik leren leven met een lichaam dat verlamd was vanaf mijn middel en een brein dat ik nauwelijks meer onder controle heb. Ik moest opnieuw leren praten, schrijven en vooral ook leren om mijn nieuwe situatie te accepteren.

 

Ondanks mijn ongeluk is dit geen treurig verhaal. Het is wel een keerpunt in mijn leven geweest. Voor het eerst moest ik leren wat ontspannen betekende, ik had hier geen keuze in. Ik moest ook accepteren dat ik mijn rol binnen het familiebedrijf niet langer kon voortzetten. De knop moest om en mijn focus lag op een nieuwe manier van leven. Daarbij was er niets belangrijker voor me dan onafhankelijkheid. Op 28 jarige leeftijd van atleet naar een invalide persoon in een rolstoel. Toch was het niet die rolstoel die me het meeste dwars zat, het was de afhankelijkheid. Van artsen, therapeuten, taxichauffeurs en nog veel meer hulpverleners. Ik ben zeer dankbaar voor de hulp die ik heb gehad, maar ik wilde verder.

 

Tijdens mijn revalidatie moest ik oefeningen uitvoeren om mijn geheugen te trainen. Ik houd erg van spelletjes maar ik had het gevoel mijn tijd hiermee te verkwisten. Ik vroeg of ik niet beter een ondernemingsplan kon gaan schrijven. Dit zou me helpen scherper na te denken en naar een doel te werken; zelfstandig ondernemerschap. Ik schreef niet één maar vier bedrijfsplannen waarbij mijn beperkingen steeds weer boven kwamen drijven. Daar komt nog bij dat het systeem met herkeuren, uitkering en andere administratieve zaken het proces zeker niet eenvoudiger maakte. Het was eigenlijk ook een bizarre situatie; na een bijna fatale val een bedrijf oprichten. Toch lukte het me om binnen driekwart jaar na de grote val mezelf in te schrijven bij de Kamer van Koophandel. Ik was weliswaar een ondernemer in een rolstoel, maar wel eentje met wielen die naar voren rolden.

Een nieuw begin

Ik ga niet uit van beperkingen maar van mogelijkheden. Die vond ik in e-commerce ofwel verkoop via internet. Door mijn hersenbeschadiging kan ik slechts enkele uren per dag mijn concentratie behouden, een winkeltje in de stad openen was dus geen optie. Een webshop met toffe producten bleek wél mogelijk. Dankzij mijn ervaring als ondernemer en leidinggevende kon ik langzaam maar zeker een webshop inrichten en op deze manier producten verkopen. Ik had uiteraard wel een assortiment nodig. Daarbij nam ik als kernwaarden vrijheid, geluk, rust en gezondheid. Je mag het gerust ‘wellness’ noemen, al denk ik zelf dat het aanbod verder reikt.

 

Het productassortiment dat ik aanbied moet een wens vervullen, het liefst een wens waarvan de klant niet eens weet dat ze die hebben. Ik zou het mezelf makkelijk kunnen maken met standaard producten en deze artikelen ‘dropshippen’ vanuit een naamloze fabriek ergens in een verre uithoek van de wereld. Daar kun je geld mee verdienen, maar ik wil naast mezelf ook andere mensen blij maken. Het wiel opnieuw uitvinden hoeft ook niet, daarom ontwikkel ik producten die herkenbaar zijn, maar nét iets anders zijn dan de rest en altijd van hoge kwaliteit.

Nu verkoop ik diverse producten die je in de webshop kunt vinden. Denk aan een smartphone houder voor je fiets met ingebouwde accu. Of een diffuser met rustgevende aroma therapie waar je een plantje in kunt zetten. De meest opvallende productlijn is mijn collectie aan erotische artikelen. Als je moeite hebt met het lezen over producten die met seksualiteit te maken hebben, dan kun je beter het volgende hoofdstuk overslaan. Toch denk ik dat het belangrijk is om deze informatie met je te delen.

Om heel kort te zijn; ik had na mijn ongeluk geen gevoel meer in mijn geslachtsdeel. Ik heb een vriendin met veel geduld en een groot hart, maar als man voelde ik me hier niet goed bij. In plaats van bij de pakken neer te zitten besloot ik om samen met mijn vriendin andere manieren te zoeken om van elkaar te genieten. Dat bleek nog best een uitdaging want de meeste seksspeeltjes en erotische spellen zijn niet gemaakt voor mensen in onze situatie of zijn volledig gericht op de ervaring van de man. Wij wilden iets bedenken dat prikkelt, uitdaagt en gewoon ‘fun’ is.

 

We zijn begonnen aan een erotisch bordspel met kaarten en genummerde blokjes. Op de kaarten staan uitdagingen die variëren van behoorlijk onschuldig tot aan behoorlijk intiem en spannend. Je bepaalt als speler waar de grens ligt, zowel fysiek als mentaal. Tot mijn grote verbazing kwam er iets los in mezelf waarvan ik niet wist dat het erg nog zat. Ik werd mentaal geprikkeld, wat ik kon voelen door mijn hele lichaam. Ik ga niet beweren dat ons spel hetzelfde is als een genezing in Lourdes, maar ik had nooit verwacht welke impact dit erotisch spel zou hebben op mijn seksuele gevoelens en onze intimiteit.

We waren niet de enige, de eerste testoplage van de Intimista Vibe® Magische Seks Toren was binnen de kortste keren uitverkocht. De volgende oplage ook en die erna, het zou niet lang duren voordat we het best verkochte seksspel in de Benelux zouden verkopen. De reviews waren ook enorm positief. Dit spel is overigens niet exclusief gemaakt voor mensen met een beperking, maar gewoon voor koppels die op zoek zijn naar iets nieuws. Zowel jonge koppels, als oudere koppels gebruiken het spel met veel plezier. Het is een hulpmiddel om de monotonie te doorbreken. Daarbij bepaalt iedere speler de grenzen. Dit zorgt voor vertrouwen en geborgenheid wat kan helpen om remmingen weg te nemen.

 

Het klinkt misschien vreemd maar Intimista Vibe® Magische Seks Toren is tot nu toe misschien wel hét product waar ik het meest trots op ben. Dat een concept dat zo persoonlijk en zo intiem is voor mijzelf en mijn partner zo goed gewaardeerd wordt door klanten geeft me een fantastisch gevoel!

Als je het hebt volgehouden tot aan het einde van deze pagina dan wil ik je van harte bedanken. Ik hoop dat ik je geïnspireerd heb en dat je zult genieten van het Vigor Lifestyle product assortiment.

Lees hier ook het artikel over Mike op de website van de gemeente Raalte

Heb je een suggestie, is er een product dat je nergens kunt vinden? Neem dan zeker even contact met me op, ik ben altijd op zoek naar nieuwe uitdagingen!